Behandeling

IMG_0407

Behandelkamer

De meeste mensen die een acupuncturist bezoeken, hebben al een huisarts of specialist geraadpleegd. De klacht is vaak met naam en toenaam bekend. Dat geeft de acupuncturist waardevolle informatie, echter deze is niet voldoende om direct te gaan behandelen. Een klacht als hoofdpijn bijvoorbeeld kan ontstaan door spanning, maar kan ook andere oorzaken hebben. Daardoor staat het behandelplan niet vast, maar wordt het afgestemd op de oorzaak van de klachten.

Na de intake en het eerste onderzoek wordt de diagnose en het behandelplan opgesteld. Als fysiotherapeut combineer ik hierbij mijn fysiotherapeutische kennis en kunde met kennis over acupunctuur. U mag mij dan ook zien als een fysiotherapeut die naalden gebruikt en daarnaast fysiotherapeutisch onderzoekt en werkt.

De behandeling bestaat uit het inbrengen van heel dunne naalden. Ook kan Dry Needling, Cupping, moxa of elektro-acupunctuur worden toegepast.
Besproken wordt wat men kan verwachten van de behandeling. Tevens wordt een afspraak gemaakt voor evaluatie na 5-6 behandelingen. Geven deze behandelingen geen resultaat, dan wordt besloten de behandeling te stoppen.

Veel mensen zijn ontspannen en aangenaam moe na een behandeling. Soms treedt een zwaar gevoel op in het behandelde lichaamsdeel. Deze reacties worden vaak minder sterk ervaren na een paar behandelingen. Bij een enkeling verergert de klacht gedurende 1-2 dagen; u hoeft zich daarover geen zorgen te maken.