Blaasklachten

F1000021elektroLast van telkens weer terugkerende blaasontsteking of kun je niet goed je plas ophouden?
Bij deze blaasklachten wordt PTNS-PLUS toegepast: een speciale vorm van acupunctuur, ook wel neuromodulatie genoemd.
Er worden twee naaldjes op de binnenkant van het onderbeen geplaatst, waar een lichte stroom aan toegevoegd wordt.
PTNS PLUS is een variant van PTNS (het prikkelen van een onderbeenzenuw via de huid) gecombineerd met acupunctuur. Het is een eenvoudige en pijnloze behandeling; alleen het inbrengen van de naaldjes wordt licht gevoeld. De stroom op de naaldjes pijnloos en mild: je ervaart een zeer zachte trilling.

PTNS PLUS helpt goed bij een terugkerende blaasontstekingen, overactieve blaas, urine-incontinentie en rusteloze benen (Restless Legs Syndrome of RLS).

Het effect van deze behandeling bij een overactieve blaas is veel minder of geen urineverlies, normale aandrang, langer en zonder moeite de plas op kunnen houden. Weer kunnen winkelen zonder de vraag: “waar is een toilet?”. Ook klachten van rusteloze benen verminderen of verdwijnen.

Vooraf wordt bekeken of deze vorm van behandelen voor jou geschikt is. Zo nodig word je eerst naar je huisarts verwezen.
De kosten worden vergoed vanuit je aanvullende verzekering en gaan niet ten koste van je eigen risico. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. Heb je vragen, bel gerust: tel. 0545 477794.