[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1198″ img_size=”200×100″ style=”vc_box_outline_circle” border_color=”peacoc”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]

 

DRY NEEDLING

Dry Needling

Dry Needling

‘Dry’ betekent dat er droog geprikt wordt: er wordt geen vloeistof geïnjecteerd.
‘Needling’ geeft het gebruik van een naald aan.
Dry Needling behandelt zgn. ‘knopen’ in een spier. Je kent ze wellicht: van die stugge spierverhardingen die soms zelfs voor een pijnlijke uitstraling zorgen. Zo een knoop wordt ’triggerpoint’ genoemd. Naast pijn veroorzaken triggerpoints ook vaak stijfheid en soms zelfs krachtsverlies.

Wat doet Dry Needling?

Dry Needling zorgt snel en effectief voor vermindering van je klachten.
Bij Dry Needling worden de triggerpoints in de spieren met zeer dunne acupunctuurnaaldjes aangeprikt en met een speciale techniek als het ware ‘losgemaakt’. De spier zal daarna snel en voor lange tijd ontspannen en de klachten verminderen of verdwijnen. Triggerpoints veroorzaken ook klachten elders in het lichaam: een triggerpoint in een schouderspier kan hoofdpijn veroorzaken. Door het triggerpoint los te maken, verdwijnt je hoofdpijn.

Bij welke klachten helpt Dry Needling?

Triggerpoints kunnen zoals gezegd hoofdpijn veroorzaken, of pijn in de schouder of nek. Maar ook pijn elders, klachten in armen en benen, spierpijnen, rugklachten en een tenniselleboog kunnen prima behandeld worden met Dry Needling.
Meestal voldoen twee of drie behandelingen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]