[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”1198″ img_size=”200×100″ style=”vc_box_outline_circle” border_color=”peacoc”][/vc_column][/vc_row][vc_row 0=””][vc_column][vc_column_text 0=””]

 

ZWANGERSCHAP EN BEVALLING

Acupunctuur kan je helpen: vóór, tijdens en ná de zwangerschap.

Vóór de zwangerschap kan acupunctuur je energie versterken, de menstruatiecyclus reguleren en begeleiden bij IUI/IVF/ICSI.
Gebleken is dat de kans op zwangerschap bij IVF + acupunctuur wordt verhoogd van 25% naar 40%.

Tijdens de zwangerschap vermindert het klachten als misselijkheid, energieverlies, rug- en bekkenklachten (bandenpijn), hoofdpijn en slaapproblemen. Ook gebruik ik het om miskramen te voorkomen.

Vóór de bevalling kan het gebruikt worden om een stuitligging van het kind op te heffen (liefst in week 32-33). Dit gebeurt via moxatherapie.
Bij ‘bijna-overtijd-zijn’ kan acupunctuur de bevalling helpen opwekken, waardoor inleiden bij de gynaecoloog voorkomen wordt.

Tijdens de bevalling acupunctuur toepassen heeft als doel het bevorderen van de ontsluiting, pijndempen, ontspannen en het verkorten van de geboorteduur. Tevens kan een TENS-apparaat verstrekt worden, wat tijdens de bevalling zorgt voor pijndemping tijdens de weeën.

Na de bevalling kunnen er klachten zijn van rug, bekken en energieverlies.
Door het gebruik van acupunctuur herstel je sneller en kun je weer gaan bouwen aan je energie.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]